Hotellivinkki pohjoisesta / Hotelli Haawe

Tämä kaunis hotelli on vilahtanut blogipostauksessamme jo aiemmin, mutta nyt on aika esitellä se hieman tarkemmin. Kyseessä on Hotelli Haawe. Hotellin jokainen huone ammentaa erilaisen inspiraationsa Lapin tunnelmista ja vierailija voi valita juuri omaan fiilikseen sopivan teeman.

Me yövyimme Revontuli-sviitissä, joka oli tosi upea valaistukseltaan ja tunnelmaltaan. Sviitin sauna ja kylpy olivat hienot, sisustustakka ja monipuolisesti säädettävä valaistus loivat vahvan tunnelman. Jokaisesta huoneesta löytyy myös huippuluokan sadesuihkut.

Koko hotelli on sisustettu viimeistellysti, astiat, vuoteet, pyyhkeet ja kosmetiikka ovat erittäin laadukkaita, designin takana on mm. Marimekko.

Hotelli on rakennettu täysin uusiksi vuonna 1933 valmistuneeseen osuuskaupan taloon. Tämä kulttuuriteko sai tänä vuonna myös Rovaniemen kaupunkikuvapalkinnon. Hotellin nimi kertoo siitä, että se on omistajansa Feng Liun toteutunut haave. Hän vietti lapsuutensa Rovaniemellä, mutta sitten opiskelut ja työt veivät ulkomaille. Kaupunkikuvapalkinnon saamisen yhteydessä hän totesi: “Olen matkustanut eri puolilla maailmaa, mutta Rovaniemi ja eräs tietty valkoinen julkisivu olivat aina lähellä sydäntäni. Vuonna 2017 tuli vihdoin aika toteuttaa unelma ja antaa uusi elämä tälle Rovaniemen keskustan vanhimpiin kuuluvalle rakennukselle.”

Erikoisuutena on aamupala, jonka voi valmistaa itse kaapista löytyvistä aineksista. Kätevää, kun haluaa nukkua pitkään! Ja toki palasen voi syödä muuhunkin aikaan, jos haluaa yhdistää reissuun vaikkapa kulman takaa löytyvän huikean Arctic Light Hotelin aamupalan (siitä on aiemmin kerrottu täällä). Haaween aamupala-ainekset ovat Lapin luonnon innoittamia ja ruokavaliot otetaan ennakkoon hyvin huomioon. Hyvin varusteltu keittiö löytyy jokaisesta huoneesta.

Hotelli on ns. miehittämätön, mutta palvelua saa puhelimen päästä tarvittaessa. Varaukset ja kirjautumiset sujuivat mutkattomasti. Ainut pieni miinuspiste siitä, että lemmikit eivät ole tervetulleita mihinkään huoneeseen.

Hotellin hinta-laatusuhde on ihan huikea ja se on jo itsessään mieleenpainuva elämys täynnä pohjoisen taikaa. Jokaiselta yksityiskohdaltaan viimeistelty, upean tunnelmallinen kokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *