Intohimolla sushia & samppanjaa / Laurent-Perrier Ultra Brut

Matkalla pohjoiseen kuuluu tehdä pitstop Rovaniemelle hakemaan takeaway-laatikollinen ravintolan Himon sushia! Keväällä yhden tastingin yhteydessä kuulimme, että Laurent-Perrierin Ultra Brutia menee erityisen paljon Japaniin sushin pariksi, joten halusimme ilman muuta testata tämän makuparin juuri näiden meille tärkeiden herkkujen kanssa. Ja mahtavastihan ne toimi yhteen!

Ravintola Himo palveli aiemmin nimellä Wakkanai, Japanin Hokkaidon saarella olevan kaupungin mukaan. Ravintolan kasvoiksi meille ja monillekin muille muodostunut valloittava Tai kertoi, että ravintolan ideologiana on alusta asti ollut vaalia puhtaita, raikkaita makuja – ne yhdistävät sekä Lappia että Aasiaa. Wakkanain tunnuksessa sushiin yhdistyi yötön yö, tunturit ja raikkaat tunturipurot. Sittemmin ravintola uudistui Himoksi, ja valikoimiin tuli sushin lisäksi paljon muutakin aasialaista ruokaa, kaikki tehtynä samalla intensiteetillä ja intohimolla kuin sushitkin.

Ruokaa tehdään suurella sydämellä, mm. pho-keitto Tain ja hänen veljensä mummon reseptillä. Keitosta tulee hänen mukaansa kuitenkin Rovaniemellä vielä parempaa, koska Suomessa on laadukkaampi vesi. Erikoisuutena raaka-aineissa on Lappiin sopivasti poro, ja myös paikallisilta metsästäjiltä hankittava karhu! Soijat ja muut kastikkeet maustetaan itse. Tai kertoi suhtautuvansa asiakkaisiin suurella kunnioituksella, ja se kyllä välittyy. Hän muistutti, että esimerkiksi turistit saattavat maksaa satoja euroja pelkistä lennoista napapiirille, joten he ansaitsevat jokaisessa kohtaamisessa ensiluokkaista elämystä. Hieno asenne!
”Do it with passion – or not at all.”  vaikuttaa olevan heille arkea.

Rovaniemellä on kaiken kaikkiaan tosi makea hotelli- ja ravintolagenre, sinne tekee aina mieli aina palata. Joskus olisi mukava mennä pitkäksi viikonlopuksi ihan vain nautiskelemaan kaupungin hotelleista, aamupaloista, kahviloista ja ravintoloista.

Laurent-Perrierin Ultra Brutia olemme nauttineet aiemminkin. Se on hienostunut ja puhdaspiirteinen huippusampanja, jossa ei nimensä mukaisesti ole lainkaan lisättyä sokeria. Tuoksu on raikas ja sitruksinen, maku ryhdikäs ja mineraalinen, kuplat ovat koostumukseltaan napakat. 55 % Chardonnaysta ja 45 % Pinot Noirista syntyvä Ultra Brut on myös intohimolla tehty, todellinen kellarimestareiden taidonnäyte: samppanja sekoitellaan jopa 15 crusta ja sitä kypsytellään vähintään kuusi vuotta. Samppanjaa tehdään vain parhaina vuosina, jotta syntyy juuri täydellinen makeuden ja happamuuden kombo.

Susheihin yhdistettynä maku ei jännästi ollut niin kuiva kuin sellaisenaan – sushien luontainen makeus ja herkät, puhtaat maut korostuivat erinomaisesti kuivan samppanjan makuparina. Myös graavikalan kanssa tämä samppanja on mitä ihanin pari. Ultra Brutia löytyy Alkosta (68,90 €).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *