Riesling isolla ärrällä / R3 Riesling Remastered

Maistuisiko lasillinen puhdaspiirteistä ja luonteikasta saksalaista rieslingiä – vieläpä huipulla hinta-laatusuhteella? Nappaa silloin kainaloon Corvers Kauterin R3 Riesling Remastered!

Tässä Rheingaun alueella kasvaneessa rieslingissä on hedelmäinen, runsas tuoksu. Kuivan valkoviinin maussa on yrttisyyttä, sitruksisuutta ja hieman kukkaista aromia. Hapokkuus ja hedelmäisyys ovat toimiva kombo.

Convers Kauter on perheomisteinen viintila, jonka tekijät haluavat tuoda Rheingaun alueen maaperästä ja ilmastosta sekä rieslingin ominaispiirteistä parhaan potentiaalin esiin. Remasteredissa on luonnetta ja mehevyyttä, joka jättää kivan suutuntuman.

Ja kuten Antti Uusitalo opetti, rieslingit heijastelevat aina erityisesti kasvupaikkaansa. Rheingau on yksi Saksan tärkeimmistä viinialueista, vaikka se on kooltaan vain noin kolmetuhatta hehtaaria. Alue on muovautunut Rein-joen tekemän läntisen äkkikäännöksen ja Taunus-vuoren rinteiden ympärille. Näistä muodostuu ihanteelliset ilmasto-, maaperä- ja valo-olosuhteet juuri Rieslingille, joka on alueen päärypäle.

Remastered on hyvä makupari kevään ja kesän herkuille, esimerkiksi parsalle ja grillatulle kalalle. Alkon suosituksissa parina on myös sushi – voisi toimia hyvin! Viini on passeli sellaisenaan nautiskeluun, helposti lähestyttävä, mutta kuitenkin persoonallisella asenteella varusteltu.

Riesling isolla ärrällä on luomu ja vegaaninen. Ja hinnalla tätä viiniä ei ole pilattu – pullo maksaa vain 12,98 € (Alko). Maistuvia hetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *