Täydellinen hotelliaamiainen #Winner-kuplivalla!

Yksi maailman parhaista asioista on kiireetön, herkullinen aamiainen. Hotelliaamiaisten saralla meidän ehdoton suosikkimme löytyy Rovaniemeltä: Artic Light Hotelin jokaiselta yksityiskohdalta mahtava kokonaisuus!

Tämän makumuistomme kuvat ovat kesältä 2018, mutta uskomme, että suositus pitää, sillä vuosien varrella olemme olemme käyneet aamiaista jo useamman kerran nauttimassa – itse asiassa se on ollut ihan reitti- ja hotellivalinnan syynäkin! Arctic Light Hotel on perheomisteinen boutique-hotelli Rovaniemen keskustassa. Se on haalinut lyhyen ikänsä aikana jo paljon palkintoja mm. Suomen parhaana hotellina, eikä suotta: huoneet, sisustus, tunnelma, palvelu ja aamiainen ovat huippuluokkaa. Laadukkaan aamiaisen on suunnitellut hotellille Sara La Fountain.

Meihin on tehnyt vaikutuksen aamiaisen monipuoliset ja hyvät maut, viimeistellyt tarjollepanot, kauniit astiat sekä huomioidut yksityiskohdat. Smoothieita, mehuja, tuorepuuroja, chia-vanukkaita ja marjoja on tarjolla kauniissa snapsilaseissa, raakakakkuja löytyy montaa eri laatua, lappilaisuus näkyy tuotevalinnoissa – niitä perinteiseen hyvään hotelliaamiaiseen liittyviä elementtejä unohtamatta. Aamiaisen voi käydä nauttimassa myös ilman yöpymistä todella kohtuulliseen 24 euron hintaan – suosittelemme!

#Winner – raikas ja maukas alkoholiton kuohuviini

Arctic Lightin aamiaisella tutustuimme myös tarjolla olleeseen #Winneriin, alkoholittomaan kuohuviiniin. Tämä suomalainen tyylikäs tuote twistailee maultaan lakkaa ja seljankukkaa. Lakat kerätään Lapin soilta ja muutkin raaka-aineet ovat oman maan antimia. #Winner on kotimaisen Lasso Drinksin tuote, jonka valmistaa Kaskein Marja Lappeenrannassa.

#Winnerin taustalla on innovaationa myös juoman vieminen formulapodiumeille niihin maihin, joissa alkoholi ei ole sallittua. Pullon ulkoasukin pohjautuu osaltaan tähän ajatukseen. Juomalla on suihkuteltu myös Formula 4 -sarjassa – sopiihan juoma myös alaikäisille!

Juoma ei ole liian makea, vaan erittäin miellyttävä, raikas ja maukas. Monissa alkoholittomissa kuohuviineissä on sokeria jopa 100 g /litra, tässä ainoastaan 13 grammaa. Juoma on väriltään kauniin persikkainen. Tuote on täysin alkoholiton eli sopii ihan kaikille ja sitä löytyy ruokakauppojen hyllyiltä (hinta noin 10,90 eur). Tämä voittajien juoma on päässyt myöhemminkin meille juhlistamaan tilanteita niin töissä kuin kotonakin – muista tarjoilla tosi kylmänä, jotta raikkaus pääsee oikeuksiinsa! Lisäksi on hyvä huomioida, että korkki ei ole helpoimmasta päästä avattava, vaan vaatii näppivoimia tai pitoapuja, joten esimerkiksi usean pullon juhlatilanteissa kannattaa avaamiset ennakoida, jottei ne vie tarpeettomasti huomiota ja aikaa.

Seljankukka voi tuntua erikoiselta valinnalta, mutta sillä on itse asiassa Euroopassa pitkä historia kulinaristisessa käytössä erilaisissa viineissä ja likööreissä, tehdäänpä Unkarissa siitä brandyakin! Myös Bacardi on tehnyt oman palkitun St-Germain-artisaaniliköörin seljasta. Mustaselja on myös pitkäaikainen rohdoskasvi, jota on käytetty mm. vilustumiseen, kuumeeseen, yskään ja vatsavaivoihin. Mielenkiintoinen kasvi siis!


Tyylikäs design tekee tästä tuotteesta erittäin juhlavan valinnan. Pullon ulkoasu on varsinkin kuohuviinien kohdalla tärkeä tunnelmaa nostattava ja juhlan tunteeseen vaikuttava tekijä. Tyylikäs cooler, kauniit lasit, juhlava pullo ja se odotettu poksautus – ne eivät aina vaadi prosentteja, kunhan pullon sisältökin on maun puolesta kohdillaan.  Alkoholin nauttiminen on muutenkin niin henkilökohtainen asia: osalle se ei sovi, osalle ei maistu, toisten on parempi olla ilman ja toisinaan tilanne vaatii niin. Jokaisella on täysin oikeus tehdä omat valintansa eikä ne muille kuulu eikä selittelyjä vaadi. Mikäli kuitenkin kaipaa kippistelyn tuovaa juhlavuutta, niin on hyvä, että erinomaisia vaihtoehtoja löytyy. Mielestämme on myös kohteliasta isännöintiä ja emännöintiä huomioida alkoholittomat vieraat tyylikkäällä ja tasaveroisella vaihtoehdolla. Tätä pulloa kelpaa hyvin tarjota maisteltavaksi kelle vain.

Kuva: Lasso Drinks

Suosittelemme juomaa skoolaamisen lisäksi piristämään brunssi- ja pikinikhetkiä. Pullon innoittamana voisi hyvin järjestää vaikkapa tyylikkäät kultamustat kemut! Juoma sopii mahtavasti myös esimerkiksi babyshowereihin, ja juhlistamaan sellaisia työtilaisuuksia, joissa on alkoholin suhteen nollalinja. Ja toki niille jotka vannovat tipattoman nimiin tämä tuo luksusta keskelle tammikuuta. Kippis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *