Vuoden kuohuviini / Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut

Viininystävien kevättalvessa yksi odotettu hetki on, kun Viinilehti valitsee vuoden parhaan kuohuviinin ja samppanjan. Vuoden kuplivan tittelin voitti tänä vuonna luxemburgilainen Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut. Bernardit ovat olleet vuosia meidän luottokuohuvia, niin Kuuleana kuin perusversiona. Suurella innolla siis maistelimme myös Organicia!

Raati kuvaili Organicia näin: “Hedelmäinen, omenaa, päärynää, sitruksia, kukkaisuutta ja hentoa paahteisuutta aromeiltaan muistuttava, erittäin monivivahteinen tuoksu. Tuoksun aromit toistava maku on hyvin kypsän hedelmäinen. Viinissä on lisäksi hentoa kermaisuutta, makeaa mausteisuutta ja hunajamelonia. Tasaisen pehmeä ja suunmyötäinen maku saa eloa pehmeistä kuplista ja niiden korostamasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää kypsän hedelmäisen, kevyesti karvasmantelisen, miellyttävän paahteisen ja pitkän jälkivaikutelman.”

Aivan näitä kaikkia piirteitä emme löytäneet, vaikka varulta hankimme ja testasimme toisenkin pullon. Tuoksu oli melko mieto, kevyen sitruksinen. Erittäin kuivassa ja hapokkaassa kuohuvassa oli sellaisenaan jopa hieman terävä suutuntuma, makumaailmassa viheromenaa ja sitruksisuutta. Kuplat olivat tiiviit, mutta pehmeät. Juoma nousi meidän mielestämme kunnolla eloon ruoan kera, esim. pikkusuolaisten rinnalla. Juoma kestää hyvin rasvaisempiakin makupaloja. Ruokavinkkinä oli myös sushi, jolle saattaisi toimia oikein hyvin. Väriltään juoma on kauniin vaalea, ja kaiken kaikkiaan laadukas ja raikas. Plussaa luomusta ja vegaanisuudesta!

Kuohuva valmistetaan perinteisellä eli ns. samppanjamenetelmällä, mikä tuo juomaan Bernardeille tyypillisen laadun ja ryhdikkyyden. Erityistä tässä kuohuvassa on sen neljän rypäleen sekoitus: Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc ja Pinot Noir. Rypäleet kasvavat Mosel-joen laaksossa. Pääsisipä näihin maisemiin joskus seikkailemaan!

Bernard-Massardin viinitalo täyttää tänä vuonna sata vuotta. Innolla odotamme juhlan kunniaksi lanseerattavaa satavuotisviiniä, Cuvée 1921 -juomaa! Viinitalo on ollut aina myös ruhtinasperheen suosikki ja toimii edelleenkin Luxemburgin hallitsijahuoneen hovituottajana. Nämä laadukkaat ja järkevän hintaiset kuohuviinit ovat Luxembugin lahja viinimaailmalle – jos et ole vielä maistanut, niin kokeile rohkeasti! Alkossa kaikki laadut ovat hankittavissa noin 15 euron pullohintaan:

Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut, 14,98 €

Bernard-Massard Kuulea Extra Dry, 13,99 €

Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut, 15,48 €

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *