Pupuset, nautitaan Wonderlandista!

Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé kuohuviini

Minna Parikka on erityisesti ikonisista pupukengistä ja ihanista korkkareista tunnettu muotisuunnittelija. Nyt hän on tehnyt uuden aluevaltauksen Wonderland by Minna Parikka -kuohuviinillä, joka on kaunis rosé-cava. Odottaa sopii, että Wonderlandin satumaailmaan saapuu myöhemmin muitakin ihanuuksia!

Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé
Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé
Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé

Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé on Parikan tyyliin tietenkin kaunis: pullo on visuaalisesti hurmaava. Viini on kuin tehty ihaniin juhlahetkiin, ilahduttavaksi lahjaksi, pirskahteleviin piknikeihin ja tyttöjen karkumatkojen korkkaamisiin! Kuten olemme aiemmin kertoneet (mm. täällä), niin rosé ei ole ollut meille aina luonteva valinta, mutta tämä tuttavuus oli kyllä kelpo kaveri. Juoma on väriltään kauniin korallinen. Kokonaisuus on sopivan kuiva ja raikas, hillitty ja tyylikäs. Hapokkaassa juomassa on häivähdys marjaisuutta. Sokeria löytyy profiilille passelisti 9 g ja happoja reilu 6 g. Kuplat ovat rakenteeltaan jämäkät ja juoma ei lässähdä lasissa viipyessäänkään – oiva valinta juuri kesään. Harmoninen juoma on pirteän tyylikäs sellaisenaan tai suolapalojen kaveriksi. Juoman hinta-laatusuhde on kunnossa, tällä hetkellä tuotetta saa muutamista Alkon myymälöistä sekä tilaamalla (Alko, 12,99 €)

Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé
Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé
Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé

Wonderlandin on valmistanut Vicente Gandía, joka on pokannut monia palkintoja Euroopassa. Tuottaja on Valencian alueen suurin, ja tekee viinejä jo neljännessä Gandían perheen sukupolvessa, juomia on taiotttu vuodesta 1885 alkaen. Kuohuviini on tehty yhdestä rypäleestä, Grenachesta, espanjalaisittain Garnachasta. Kyseinen punaposki on yksi maailman viljellyimmistä punaisista rypäleistä, mutta nimenä silti vieraahko, sillä sitä käytetään yleisimmin sekoitteena. Tässä kuohuviinissä pääsee kuitenkin maistamaan sen luonnetta sellaisenaan.

Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé
Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé

Cava on hauska valinta Parikan brändille, sillä myös kengät valmistetaan juuri Espanjassa. Cavathan valmistetaan säännellysti perinteisellä kuohuviinimenetelmällä, eli toisen, kuplat muodostavan, käymisen tulee tapahtua pullossa, kuten samppanjallakin. Tämä tuo kupliin tunnistettavaa rakennetta. Varsinkin edullisemmat kuohuviinit, joissa menetelmää ei velvoiteta, käytetään kustannus- ja nopeussyistä tankeissa, ja sen valitettavan usein huomaa. Halvimmillaan kuplat tuotetaan jopa hiilidioksidilla, ja sellaiset sihijuomat kannattaa kiertää kaukaa! Cavan tuotantoa säännöstellään muutenkin mm. rypäleiden ja kypsytysajan suhteen, joten cavaa ostaessa voi olla aina varma tietystä laatutasosta. Kaikkien cavojen tulee kypsyä vähintään yhdeksän kuukautta, mikä tuo makuun syvyyttä. Toki kaiken cavan, kuten muidenkin viinien, valikoimassa on valtavia eroja. Viini-lehti kirjoitti keväällä myös Cava-kapinasta mielenkiintoisen artikkelin – aika näyttää, mihin mitkäkin määritelmät johtavat.

Se on kesäkuu, kesän ensimmäinen päivä. Ihanaa juhlaviikonloppua ja kesäjuhlien aikaa! Monilla on varmasti ollut ohjelmassa lakkiaisia ja valmistujaisia, ja kesähäidenkin sesonki taitaa käynnistyä pian todenteolla. Nautitaan suvesta ja sen seikkailuista!

Wonderland by Minna Parikka Cava Brut Rosé

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *