Tastingin iloa! / Kolme tärppiä Alkon syksyn uutuuksista

Syksy käynnistyi iloisissa merkeissä, kun Alkon mediapruuvit pyörähtivät pitkän tauon jälkeen vauhtiin! Näissä pruuveissa alkolaiset kokoavat tastingiin kattaukset erikoiseristä ja vakiovalikoiman uutuuksista joko kuukausittain tai tietyn teeman ympärille. Tällä kertaa maisteltavaa riitti ihan urakaksi asti elo- ja syyskuun uutuuksien ja syyskuun erikoiserien äärellä.

Olipas mukavaa verryttää tasting-rutiineja! Poimimme valikoimasta tällä kertaa kolme erilaista tärppiä erityisesti näin syksyllä nautittavaksi: valkoviinin, punaviinin sekä portviinin.

Les Hauts De Rocheville Saumur Chenin Blanc 2017

Valkoviineistä poimimme tämän lempeän tyylikkään ranskalaisen. Viinin tuoksu on hunajainen ja jopa hajuvesimäinen. Tuoksu on miellyttävän makea, vaikka viini on itsessään erittäin kuiva. Viinin makumaailmasta löytyy yrttisyyttä ja jopa paahteisuutta. Käsin poimituista rypäleistä tehty viini on kasvanut Loiren alueella, Saumurin itäpuolella. Tämä viini sopii hyvin pikkusuolaisten ja vaalean kalan kaveriksi, miksei myös vaikkapa valkoisen sienipizzan kaveriksi!

Chenin Blancin matkassa -erikoiseristä löytyvä valkkari maksaa 19,98 € (Alko). Tällaiset yhden viinilajikkeen viinit ovat hyviä kavereita, kun haluaa tutustua tiettyyn lajikkeeseen ja sen ominaispiirteisiin!

Robert Mondavi Bourbon Barrel-Aged Cabernet Sauvignon 2018

Tässä punaviinissä on ihanat aromit! Syksyisen moniulotteinen viini saa makunsa monen eri rypäleen sekoituksesta. Täyteläisessä ja sopivan tanniisisessa kalifornialaisessa viinissä on miellyttävää makeutta, mausteisuutta ja upeaa syvyyttä. Bourbon-tynnyreissä kypsynyt viini löytyy 0,375 litran pakkauksesta, joten se on passeli myös retkelle mukaan tai ilahduttamaan syksyisiin herkutteluhetkiin muuten vain – tämän viiinin kohdalla pieni pakkaus ei latista makumaailmaa. Mehevä viini sopii riistan ystäville, mutta myös muhevien sadonkorjuun makujen pariksi.

USA:n muhkeat maut -erikoiseristä löytyvä 0,375 litrainen maksaa 10,99 € (Alko).

Vale D. Maria Late Bottled Vintage Port 2015

Tämä portviini on ihanan lämmittävä, oikea syysiltojen herkuttelujuoma. Makean mausteinen ja tummaa marjaisuutta uhkuva juoma ilahduttaa myös hennolla tammisella säväyksellään. Tässä portviinissä on lisäaistimena tunne – juuri täydellinen nautiskeluun sellaisenaan tai vaikkapa suklaisten herkkujen ja leivonnaisten kera. 

Quinta Vale D. Marian perhetilaan pääsimme tutustumaan aiemmin (postaus täällä). Tuolloin opimme, että he haluavat myös portviineissä maistuvan kunkin vuoden luonteen, joten viinejä ei sekoiteta, vaan ne pullotetaan vuosi kerrallaan. Tämä 2015 on erinomainen vuosikerta – kannattaa napata talteen!

Iso 0,75 litran pullo tätä ihanuutta maksaa hitusen alle 30 euroa (Alko) – kerrassaan erinomainen hinta-laatusuhde! Tämä tuote löytyy Herkullisten portviinien erikoiserästä, mutta jää toivottavasti vakkariksi! 

Ihanaa syksyä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *