Pullotettua auringonpaistetta / Sunshine Cuvee Blanche

Auringonpaiste – sitä on riittänyt! Alkon erikoiseristä sitä löytyy myös pullotettuna.

Tämä Sunshine Cuvee Blanche 2019 herätti kiinnostuksemme paitsi moniulotteisen makukuvailun, myös hieman vieraaksi jääneen viinimaa Sveitsin takia. Tarkempi perehtyminen osoitti, että Rhonen ja alppien katveessa tuotetaan runsaasti monipuolisia ja -ulotteisia viinejä. Niistä vain suurin osa jää sveitsiläisten itsensä nautittaviksi, vain 1–2 % päätyy maan rajojen ulkopuolelle ja tästäkin suurin osuus Saksaan. Ei siis ihme, että maa on jäänyt hieman katveeseen – sveitsiläiset rakastavat omia viinejään ja kutsuvat niitä jopa hyvin varjelluksi salaisuudeksi. Sveitsiläisissä viineissä käytetään samoja AOC-laatuluokituksia kuin Ranskassa.

Sunshine tulee Valaisin alueelta, joka kohoaa jopa 1150 metrin korkeuteen ollen näin yksi Euroopan korkeimmista viinintuotantoalueista. Suotuisa ilmasto, kuiva ja lämmin tuuli sekä monimuotoinen maaperä tarjoavat hyvät edellytykset niin puna- kuin valkoviinien tuotantoon.

Sunshine on kolmen rypäleen blendi, lajikkeina Sauvignon Blanc, Viognier ja Marsannay Blanc.

Sunshine on ihanan hedelmäinen ja kukkainen. Sen tuoksu on kertakaikkisen ihana, jopa hieman hunajainen. Makumaailma on täyteläinen ja pehmeä. Vaikka viini on kuiva (sokeria 3 g/l), on sen makumaailmassa mehevyyttä. 

Se sopii mainiosti tapaksien, sadonkorjuuajan grilliherkkujen ja muiden suolapalojen kaveriksi sekä nautittavaksi sellaisenaan. Sopivan hapokkuuden ansiosta juoma kävisi hyvin myös tomaattipitoisten ruokien kaveriksi. Sunshine löytyy Alkosta hintaan 19,87 €.

Kauniita loppukesän säteitä!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *