Oot mun ainoain ♥ / Ainoa Wineryn Aho

Ainoa Aho

Rakkaudentäyteistä helmikuuta kaikille! Tämä viikonloppu on tänä vuonna kääntänyt varmasti ajatukset entistä enemmän omien rakkaiden ja ystävien suuntaan – ikävä yhteisiä hetkiä ja seikkailuja kohtaan on kova. Tuntuu erityisen onnekkaalta ja kiitolliselta, ettei tämän ajan keskellä tarvitse olla ihan yksin, kun se oma rakkain on rinnalla. 

Meillä on ollut viinikaapissa odottamassa sopivaa hetkeä suomalaisen Ainoa Wineryn Aho. Nyt päätimme nauttia sen astetta paremman sunnuntaiaamupalan rinnalla – ja voi miten hyvää se olikaan!

Ainoa Aho
Ainoa Aho

Tässä viinissä maistuu kesä, lempeä aurinko ja raikkaat mansikat. Viini on Château Carsinin Sauvignon Blancin ja suomalaisen mansikkaviinin yhdistelmä, jonka blendiä on ollut luomassa sommelier Samuil Angelov. Lahdessa kasvaneet Polka-mansikat yhdistyvät suomalaisen viinintekijän Nea Berglundin Bordeaux’ssa tuottamaan Sauvignon Blanciin uniikiksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Yhdistelmä on todella toimiva: mansikkainen, mutta sopivan hapokas eikä yhtään liian makea vaan raikas ja miellyttävä. SB:n herukkaisuus ja hapot tasapainottavat kokonaisuuden.

Ainoa Winery tekee omien sanojensa mukaan maailman parhaista, eli suomalaista, marjoista viinejä Hollollassa. Paola ja David Cohen ovat ulkomailta Suomeen saapunut pariskunta, joka halusi jatkaa viiniharrastusta myös täällä. Koska pohjoisessa ei kasva viinirypäleitä, he päätyivät käyttämään marjoja, joista syntyy perinteisillä viinintekomenetelmillä loistavia viinejä. Suurin osa marjoista tulee suoraan arktisesta luonnosta. Laadukkaat viinit, puhtaat ja aromikkaat marjat, kauniit pullot ja järkevät hinnat muodostavat kombon, joka on niittänyt jo paljon palkintoja. Ainoan viineihin kuuluu mm. ihana mustikkaviini Sametti ja metsäisen puolukkainen Havu.

Ainoa Aho

Aho-viini sopi loistavasti brien, mansikoiden, croissantien sekä pienten suolaisten ja makeiden kanssa nautittavaksi, ja olisi varmasti omiaan myös brie-mansikka-salaatin, mehevän kalan tai vaikkapa parsan rinnalle. Aho sopii erinomaisesti hyvin viilennettynä myös sellaisenaan nautiskeluun. Ainoa Aho on tällä hetkellä Alkossa tosi vähillä saldoilla, mutta uutta vuosikertaa työstetään parhaillaan ja se on saapumassa Alkoihin parin viikon sisällä, joten hyvää kannattaa hetki odottaa! Muita Ainoan viinejä löytyy hetikin, kannustamme lämpimästi maistamaan ja kumoamaan samalla mahdolliset ennakkoluulot suomalaisia marjaviinejä kohtaan – nämä ovat tosiaan ainoita laatuaan!

Päivät ovat pidentyneet hurjasti – sieltä se kevät ja kesä tulee, säilytetään valoisa mieli, pian päästään kesäseikkailujen pariin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *