Elegantti kuohuviini Champagnen naapurista / André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

Samppanja-alueen Champagnen naapurissa Burgundissa valmistetaan perinteisellä samppanjamenetelmällä ranskalaisia Crémant-kuohuviinejä. Yksi alueen tuottajista on André Delorme. Kyseinen viinitalo on perustettu vuonna 1942, keskellä toista maailmansotaa. André vammautui taisteluissa ja palasi rintamalta takaisin Burgundin Rullyyn. Viininystävien onneksi André päätti perustaa nimeään kantavan viinitalon, joka ryhtyi nopeasti niittämään mainetta niin laadukkaiden kuohuviinien kuin kuplattomienkin viinienkin saralla.

André Delormen kuohuviinit ovat muodostuneet meille luotettaviksi “talon kuohuviineiksi”: sekä paahteinen Blanc de Blancs että pirteämpi luomukuohuva Organic Brut ovat takuuvarmoja laatukuohuviinejä juhlaviin maljannostatuksiin ja astetta parempiin ruokailuihin.

Delormella viiniä viljellään ja tuotetaan edelleen kestävillä periaatteilla, ympäristöä kunnioittaen. Rypäleet kerätään käsin ja puristetaan hellästi. Kuohuviinien ensimmäinen käyminen tapahtuu tankeissa ja toinen käyminen samppanjametodin mukaisesti pulloissa. André Delormella Crémant-pullot viipyvät kallioisissa kellareissa saamassa aromeja ja syvyyttä 18 kuukautta.

Liki samppanja-alueen olosuhteiden, vastaavien rypäleiden ja saman menetelmän ansiosta André Delormen Crémant Blanc de Blancs Brutista voi löytää jopa samppanjamaisia aromeja! Blanc de Blancs on erinomainen ja tyylikäs valinta juhlaviin hetkiin. Kuohuviinin kuplat ovat pienet, runsaat ja kestävät, mikä tekee siitä oivan valinnan myös alkumaljoiksi – tämä kullankeltainen kaunotar kestää kuunnella maljapuheitakin! Crémantin hinta-laatu-suhde on erinomainen (Alko, 19,90 €).

Kuohuviinin tuoksussa on vihreää omenaa ja raikasta mineraalisuutta. Maku on kuiva, hapokas, tasapainoinen ja paahteinen. Mausta löytyy keltaisia hedelmiä ja vaaleita kukkia sekä ripaus tammisuutta. Kuohuvan suutuntuma on ihanan kermainen ja runsas, ja juoman jälkimaku on myös kestävä, hennon pähkinäinen. Blanc de Blancs tarkoittaa, että viini on valmistettu ainoastaan vaaleista rypäleistä (kyllä, vaaleita viinejä tehdään myös tummista rypäleistä!). Päärypäleenä on samppanjasta tuttu Chardonnay, mutta kaverinaan sillä on alueelle tyypillinen Aligoté, joka tuo viiniin pähkinäisyyttä ja kukkaisuutta.

Juoma on mitä maukkain sellaisenaan seurusteluun, mutta viinin tyylikäs hapokkuus ja paahteisuus sopii myös monen ruoan pariksi. Vaaleat lihat, kalat, meren herkut ja vaikkapa blinit ovat erinomaisia valintoja tälle kuohuviinille.

Kutsu rakkaimpasi pöydän ääreen ja nosta malja – aina on aihetta juhlaan! Santé!

Olemme tehneet tämän kuohuviinin osalta myös sisällöntuotantoa maahantuoja Viinisuositukselle – tässä blogikirjoituksessa olevat mielipiteet ovat, kuten aina, omiamme eikä näkyvyydestä ole maksettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *