Kolme punaviinitärppiä Alkon joulukuun uutuuksista

Kävimme Alkon mediapruuvissa maistelemassa joulukuun valikoimauutuuksia ja erikoiseriä. Alko uudistaa tarjontaa kuukausittain sekä pitempiaikaisilla vakiovalikoimaan saapuvilla uutukaisilla että erikoiserien vaihtuvien teemojen mukaisilla lyhyempiaikaisilla vierailijoilla. Joulukuun uusissa tuttavuuksissa oli paljon tuotteita, joista päätimme nostaa maistelumme perusteella kolme punaviinitärppiä, ole hyvä!

La Luolle La Coulée Douce Pinot Noir 2017

Tämä marjaisa ja raikas Pinot Noir Bourgognesta oli ihana tuttavuus. Luomupunaviini on tanniineiltaan kevyt, mutta maultaan erittäin aromikas ja mausteinen. Tuoksu on ikäistään kypsempi ja maussa on syvyyttä ja moniulotteisuutta. Viini kypsyy tammitynnyreissä, mikä tuo siihen lempeää tammisuutta punaisten marjojen rinnalle. Ihanan monipuolinen viini ruokien seuraksi, seuraavan sienipastan kaveriksi kipaisemme tätä! (19,89 €, Alkon vakiovalikoima)

La Braccesca Achelo 2017

Toinen tärppi Italiasta, Syrah Toscanasta. Väriltään kauniin sinipunainen viini on pehmeän tanniininen ja täyteläinen. Maussa on makeaa hilloisuutta ja säväys mineraalista mausteisuutta. Kokonaisuus on tasapainoinen ja miellyttävä. Viinin nimi Achelo on kunnianosoitus alueella asuneille etruskeille ja heidän jumalalleen. Tämä Syrah sopii vaikkapa mausteisten kasvis- tai lihaherkkujen kaveriksi. (19,90 €, Alkon vakiovalikoima)

Semeli Estate Nemea Reserve Agiorgitiko 2016

Kolmas tärppi on hieman jännempi kaveri, mutta ansaitsee maininnan erikoiserien puolelta, Uniikit löydöt -teeman alta. Ja sitä tämä meillekin oli. Agiorgitiko-rypäleet on poimittu 450-600 metrin korkeudesta Neméan alueelta, Peloponnesoksen niemimaalta Kreikasta. Agiorgitiko on Kreikan tärkeimpiä rypäleitä ja ainoa sallittu rypäle Neméan alueelle nimetyissä viineissä. Kyseinen vanha rypälelajike on parhaimmillaan juuri tällä alueella tuotetuissa tanniisissa ja hapokaissa viineissä.

Tämä viini on todella vahvasti tanniininen, sopivasti ikenet kiristävä punkku, mutta kuitenkin tasapainoinen, lämmin ja pippurinen. Maussa oli ripaus karvasmantelia. Viini sopii mainiosti mausteisten ja syvien makujen pariksi – tai vaikkapa lahjaksi niille, jotka haluavat ihan jotain muuta! Ja Kreikka-faneja tuskin haittaa, että Nemean alueen viinejä on kutsuttu itsensä Herakleen vereksi… (17,99 €, Alkon joulukuun erikoiserät & verkkokauppa)

Meistä on mahtavaa, että erikoiserien myötä voi tehdä löytöjä ja kartuttaa rypäletuntemusta ekologisesti kotisohvalla. Samalla voi tehdä mielikuvareissun kyseisen viinin syntysijoille. Mikäli erikoiseriä ei omasta Alkosta löydy, niin verkkokauppa toimii näppärästi ja kuljettaa viinin juuri haluttuun Alkoon tai noutopisteeseen veloituksetta.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *