Yhtenä päivänä vuonna 1911 / André Clouet Un Jour de 1911 Champagne Brut

Haluatko aikamatkalle yli sadan vuoden taakse?  Se onnistuu tämän rotevan André Clouet Un Jour de 1911 -samppanjan kera! Jo paketin fiilistely virittää menneisiin aikoihin: juoma on pakattu samalla tavalla olkikääreeseen ja puulaatikkoon kuin samppanjat tuolloin. Myös pullon etiketti ja kultainen folio ovat replikaa vieden matkalle Ranskan kultaiseen aikaan, keskelle taiteen nousua, luovuutta ja vapautta. Paketissa on mukana päiväyksen kera käsinkirjoitettu tieto pullon numerosta, cuvéesta sekä määränpäästä – tämäkin tuo pullon matkan nykypäivänä astetta yksilöllisemmäksi.

Samppanjatalo kertoo, että pullot ja blend on tehty kellarista yli 80 vuoden jälkeen löytyneiden pullojen pohjalta. Nykyisen samppanjantekijän Jean-Francois Clouetin isoisänisä toimitti vuonna 1911 mm. Pariisin Maximin talon samppanjaa. 

Samppanjassa on tarinoiden siivittämänä jotakin autenttista juurevuutta ja maanläheisyyttä. Aromeissa on mausteisuutta, joka kääntyy viikunaan ja taateliin. Täyteläisessä maussa on mineraalisuutta ja kypsyyttä, mutta kokonaisuus on kuitenkin raikas. Suutuntumassa on ihana, kestävä vaahtoisuus.

Kuiva ja hapokas samppanja on 100-prosenttinen Pinot Noir. Samppanja on sekoitus kolmesta eri vuosikerrasta ja osa viinistä on jälkikäynyt pienissä tammitynnyreissä, joita on käytetty jälkiruokaviinien valmistukseen. 

Alkon kuvauksessa tälle samppanjalle on kirjattu mielenkiintoisia aromeja: kaneliomenaa, marsipaania ja kypsää sitrusta, valmistajalla mainitaan myös sahrami ja paahtoleipä. Omat aistit varmasti avaavat aromeista jokaiselle omat löydöt – kannustamme kokeilemaan! Tämän uniikin samppanjan makupariksi sopisi oivasti rasvaisempi kala sekä vaikkapa blinit. 

Tuote löytyy Alkosta (69,98 €)

Ps. André Clouetin roseesamppanja on yksi meidän kestolemppareista (mm. parsan kaverina täällä), lämmin suositus!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *