Hyvää tekevä setti

Venn Veggie levy

Eikös olekin toisinaan mukava mennä maukkaalle iltapalalle valmiiseen pöytään – ilman että kuitenkaan tarvitsee maksaa maltaita? Tässäpä pätevä vinkki vegaanisesta maukkaasta ruoasta & vastuullisesta luomuskumpasta! Setti toimii mainiosti myös vaikkapa rentona after workina tai viikonlopun lounaana.

Venn Ekuò Spumante
Venn

Venn-ravintolat ovat S-ryhmäläinen mutkaton tapaus. Diggailemme hauskoista viesteistä, mukiinmenevästi nimetyistä tarjoiluista sekä rennosta meiningistä. Konsepti on kokonaisuutena genressään meistä hyvin onnistunut!

Ehdoton lemppariruoka Vennin listoilta on vegaaninen Veggie-levy (11,50 €). Levyssä on pizzamainen pohja ja tomaattikastiketta, mutta ei lainkaan juustoa – tämä tekee kokonaisuudesta kevyemmän ja makumaailmaltaan raikkaan. Ihanan pohjan päällä on grillattuja kasviksia sekä paiston jälkeen lisättyä avokadoa, vegaanista majoneesia, versoja, kukkia ja suolapähkinöitä. Kokonaisuuden kombo on tosi maistuva ja maut pelaavat mahtavasti yhteen. Levy vie kielen lisäksi mennessään isonkin nälän tai pienempään nälkään se on juuri sopiva jaetuksi.

Venn Veggie levy
Venn Veggie levy
Venn Ekuò Spumante

S-ryhmä on kilpailuttanut asiakasomistajaviinit erityisesti vastuullisuusnäkökulmasta. Ketjun asiakkaat juovat asiakasomistajaviinejä vuodessa peräti puoli miljoonaa pulloa, joten yhdessä näistä muodostuu todella merkittävä kokonaisuus, jolla voi aidosti vaikuttaa.

Vastuullisuus on hyviä valintoja – pieneltäkin tuntuvista päätöksistä muodostuu yhdessä iso vaikutus. Kuten Vincent van Gogh on sanonut: ”Great things are done by a series of small things brought together” – jokainen meistä voi tehdä joka päivä tekoja, jotka rakentavat yhdessä hyvää.

Venn Ekuò Spumante

Viinikilpailutuksen voittajiksi valikoituneet Ekuò-luomuviinit valmistetaan Pohjois-Italiassa Venetossa neljännessä polvessa toimivan perheyrityksen Cielo e Terran voimin. Luomurypäleitä tuottaa osuuskunnassa 2000 viljelijää, viinit valmistetaan kestävän kehityksen periaatteilla ja vastuullisuus on toiminnassa aidosti monipuolisesti läsnä, kuten sivustolla on hienosti kerrottu. Viinit tuotetaan myös vegaanisesti.

Erityistä Ekuò-viinien kokonaisuudessa on Murialdo World -hyväntekeväisyysorganisaatio, jonka kautta 5 % ko. viinien tuotosta ohjataan 16 maahan tehtävään hyväntekeväisyyteen, mm. kaivojen rakentamiseen Afrikkaan ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten työllistämiseksi.

Hiilijalanjäljen pienentämiseksi puna- ja valkoviinit on pakattu kevennettyihin lasipulloihin. Viinit tuodaan Italiasta Suomeen meriteitse – tämäkin kuljetuksen hiilijalanjäljen takia.

Sarjan kuohuva Ekuò Spumante (S-Etukortilla 23,90 €/pullo) on kuiva, raikas ja pirteä, hieman sitruksinen ja päärynäinen. Viinissä on rypäleenä Garganegaa, joka on italialainen ja juuri Veneton alueelle tyypillinen valkoinen rypäle. Oikein passeli erityisesti ruoan kanssa nautittavaksi – ja plussaa (heh!) siitä että viiniä juomalla voi tehdä hyvää. Tällaisen setin jälkeen voi mennä kaikin puolin hyvällä omallatunnolla nukkumaan!

Venn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *