Willi’s Wine Bar Pariisin yössä

Näin iltojen tummuttua on mukava palata vielä hetkeksi ajassa taaksepäin ja esitellä yksi vinkki viininystäville Pariisista: Willi’s Wine Bar. Kyseinen viinibaari on ikoninen Mark Williamsonin luomus, joka on avannut ovensa jo vuonna 1980. Noihin aikoihin viinibaarikulttuuri oli Pariisissa hyvin rajoittunutta, ja englantilainen Mark on tehnyt uranuurtajan työn luodessaan tätä paikkaa ja muovatessaan ranskalaista juomakulttuuria. Mark oli työskennellyt kokkina ennen Willi’sin perustamista, mutta ennen kaikkea hän on intohimoinen viinien suhteen. Oli mukava astua sisään ja nauttia paikan isännän tarjoilemana lasilliset samppanjaa! Mark omistaa myös toisen ravintolan, Maceon.

Paikan erikoisuus on tarjoilujen lisäksi taide, Bottle Art. Vuodesta 1983 lähtien eri taiteilijat ovat suunnittelleet viinibaarille vuosijulisteen ylistämään viinejä ja niiden nauttimista. Ravintolassa on esillä kaikki vuosien varrella tehdyt taidejulisteet ja niitä voi tilata myös verkon kautta. Tämän vuoden juliste tuli juuri muuten ulos.

Ravintolan tuotteissa näkyy myös Willi – joka on tarinan mukaan pomon rakas koira ravintolan perustamisen ajoilta. Myös Willi-tuotteita löytyy tuliaiseksi.

Willi’s Wine Barin viinilistaa ohjaa laatu, tyylikkyys, aito luonteikkuus ja tasapaino. Täällä ei tarvitse pelätä, että tuotteita suositeltaisiin hinta edellä, vaan aidosti maun ja luonteen kautta. Tänne uskaltaa mennä niin noviisinakin kuin eksperttinäkin. Ideologiaan kuuluu myös asiakkaiden rohkaisu juomaan joka lasillisella eri tavalla – ja ehkäpä eri tavalla kuin olisi itse ajatellut. Näihin suosituksiin kannattaa todella heittäytyä!

Nautimme illasta ilman muistiinpanoja – sekä ruoka että niille suositellut viinit olivat erinomaisia ja todella toimivia makupareja. Viinilista on hulppean laaja, kaikkea saa laseittan ja hinnat ovat erittäin järkevät. Ruokamenu vaihtuu sesongeittain, ja siinä oli mukavasti vaihtoehtoja myös kasvisruoan ystäville. Mutkatonta, maukasta ja tyylikästä bistroruokaa. Ympärillä paljon ranskalaisia seurueita, lämmin ja rento tunnelma. Palvelu oli ystävällistä, vaikka vauhtia piisasi runsaan asiakasmäärän vuoksi. Paikka on todella suosittu, joten ruokailijoiden kannattaa tehdä pöytävaraus, mikä hoitui kätevästi netissä. Myös lounasmenu löytyy ja sitäkin on kehuttu!

Illallisen jälkeen kävelimme Pariisin yössä ja näimme myös taianomaisen Eiffelin puolenyön valoshow’n. Niin kaunis rakkauden kaupunki. <3 Tunnelmallisia iltoja sinun syksyysi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *