Turistibussi meidän makuun: Bustronome Paris

Tässäpä toinen menovinkki Pariisista: Bustronome yhdistää hauskasti nähtävyyksien kiertelyn ja herkuttelun. Sääennusteeseen oli luvattu yhdelle päivälle ripsivää sadetta, joten varasimme lounashetken vähän erilaiseen turistibussiin. Ja olipas se mukava kokemus!

Varaus ja maksu hoitui kätevästi netissä, ja sen yhteydessä kysyttiin myös ruokavaliot ja toiveet. Myös mahdolliset juhlan aiheet pystyi ilmoittamaan etukäteen, naapuripöydässä vaikutti olevan esimerkiksi synttärisankari, jota muistettiin kynttiläleivoksin. Sähköpostiin tulleessa vahvistuksessa oli tarkat ja selkeät ohjeet lähtöpaikasta ja aikataulusta. Lähtöjä on sekä lounas- että illallisaikaan. Illallismenu ja -reitti on kahden ruokalajin verran pidempi ja siihen sisältyy lasi samppanjaa, muuten setti lounasaikaan on sama. Ja samppanjan sai ilman muuta tilattua lounaallekin alkuun! Lienee makuasia, haluaako nähdä kaupungin päivällä vai tummuvassa illassa. Sivustolta löytyi myös hauskan kuuloisia Kabaree-iltapaketteja, joissa bussiajelun lopuksi tiputetaan jatkamaan iltaa esityksen pariin!

Bussi lähti Riemukaaren kupeesta ja kiersi eri nähtävyyksien kautta. Palvelu oli sujuvaa ja hymyilevää liikkuvassa bussissa ja aikaa nautiskeluun sekä maisemien katseluun oli juuri sopivasti. Lasikattoisesta bussista oli vähän korkeammalta kiva katsoa tuttuja maamerkkejä eri vinkkelistä. Bussi herätti selkeästi myös huomioita katujen varsilla ja oli vähän jännä tunne kippistellä siellä yläilmoissa – nelipyöräinen ja ruokailu on harvinaisempi yhdistelmä. Hetkittäin oli myös vähän liian etuoikeutettu olo, kun ajeltiin kaksikerroksisten avobussien ohi, joissa matkailijat olivat sadetamineissaan.

Ruoka oli kauniisti esillepantua, raikkaan keväistä: parsaa, vuohenjuustoa, herneitä, ruskeaa risottoa, pannacottaa… Annokset olivat juuri sopivan kokoisia. Menu vaihtuu aina kausittain. Viinit olivat laadukkaat ja hyvät makuparit ruoalle. Lasien pidikkeet ja muut kattauksen yksityiskohdat oli mietitty ja laadukkaasti toteutettu. Ruokailutila oli viihtyisä ja akustiikaltaan miellyttävä, oli helppo jutella omassa pöydässä, vaikka vieressäkin oli ihmisiä. Bussissa soi myös ihana ranskalainen musiikki, josta oli pakko Shazamilla poimia muutama makupala talteen.

Kohteiden luo pysähdyttiin aina hetkeksi. Ajelun aikana oli myös halutessaan mahdollista kuunnella “älykynäkaiuttimen” kautta selostuksia eri kohteista – tämäkin yksityiskohta oli ajateltu niin, ettei keskustelu ja yhteinen aika häiriinny. Lounaan jälkeen ilma kirkastui ja pääsimme jatkamaan Champs-Élysées-käppäilylle. Bustronome löytyy myös Lontoosta. Suosittelemme kokeilemaan!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *