Suomalaista maitoa (ja viskiä) parhaimmillaan: Kyrö Dairy Cream

Palkittu Kyrö Distillery on tehnyt uuden aluevaltauksen: kermaisen ruisviskiliköörin! Nam, mikä (m)uutuus!

Idean tuotteelle on kerrottu tulevan paluusta juurille, sillä Kyrö toimii entisen Isonkyrön osuusmeijerin tiloissa. Myös kyseinen meijeri oli palkittu toimija, joten hyvissä jalanjäljissä Napuesta ja Rye Ryesta tunnettu tekijä astelee, tällä kertaa palauttaen kerman meijeriin, laatujuomien laidunkaveriksi.

Juoma on tehty lähiseudun lehmien maidosta ja kermasta, ruistisleestä ja viskistä. Makumaailmassa on lakritsia ja madagaskarin vaniljaa.

Kermalikööri suositellaan nautittavaksi jäiden kanssa tai kahviin lorautettuna. Maku on jäiden kanssa miellyttävän raikas. Kerman ja maidon balanssi on sopiva, koostumus on pehmeän täyteläinen, muttei liian rasvainen. Viski ei potki liikaa, vaan taipuu varmasti myös ei-niin-viskinystävien suuhun. Jälkimaussa on mukava häivähdys lakritsia. Suomalaisen maitotuotteen kyllä maistaa: kermaisuudesta ei jää teollista (ja tunkkaista) jälkimakua, kuten ulkomaisista kilpailijoistaan. Väri on kauniin kermakaramellinen. Pisteet myös siitä, että kokonaisuus ei ole liian sokerinen.

Kyrö Dairy Cream

Kyrö Dairy Cream on tällä hetkellä myynnissä Viking Linella, Eckerö linella, Wasa linella, Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Finnairin preorder-valikoimassa. Alkoon tuotetta odotellaan tämän vuoden aikana. Pistähän reissuun lähtevälle kaverille siis vinkaten – tai yllätä makealla tuliaisella, kuten meille tehtiin!

Tuote on upeasti laktoositon ja gluteeniton! Alkoholipitoisuus on 16 %. Maitoperäisten ainesosien ja säilöntäaineettomuuden takia sen säilyvyys on rajallista, noin puolen vuoden ajan pullotuksesta ja viikko avattuna, mutta tämä ei liene ongelma. Pakkauskoko on myös passeli (0,5 l) säilyvyyttä ajatellen. Hyvä Kyrö, ennustamme hittiä, kunhan saatavuus saadaan maissa kohdilleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *