Katkeransuloista elokuuta

Lignell & Piispanen tekee Savon sydämessä Kuopiossa juomia jo kuudennessa sukupolvessa. Vuonna 1852 perustettu perheyritys uskoo järkkymättä artesaanitaitoihin ja aitoihin raaka-aineisiin. “Mummolikööreistä” monelle tuttu yritys on hienosti freesannut otettaan viime vuosina ja tuonut markkinoille kauniita ja mielenkiintoisia tuotteita. Loimu-glögi on monille tuttu, samoin menestystä ovat niittäneet yhtiön ginit.

Maistelimme kesän viimeisinä iltoina Crafted Summer Ruby Grapefruit -uutuutta. Tässä on ainesta kotimaiseksi Aperol Spritziksi, ihana katkeruus ja mukava makeus! Likööritehtaalta saa toki supermakeitakin tuotteita, mutta tässä juomassa makeutta oli laskettu hieman kohtuullisemmaksi.

Tosi maukasta viileänä ja sellaisenaan, mutta ehdottoman hyvä kauniisiin booleihin ja drinksuihin, vaikka Aperolin tyyliin skumpalla ja soodalla pidennetynä. Väri on mitä kaunein, kettukarkkimainen. Tuoksu on houkutteleva, virkeän hedelmäinen. Maussa on makeuden ja verigreipin mehevyyden rinnalla yrttisyyttä, katkeroa ja himppanen giniä – todellinen bittersweet. Kokonaisuus on aromaattinen ja syvä, mutta samalla miellyttävän mieto, ei lainkaan tuju tai kirpeä. Juoma on kausituote, mutta ihan hyvin näyttää olevan Alkossa saatavilla, erittäin kelpoon 13,98 € hintaan. Ja pullo on taattuun tapaan tosi tyylikäs, ihana viedä vaikka lahjaksi! Juomasta löytyy myös mieto päivittäiskauppaversio valmiina lonkerona, sitä emme ole maistaneet, mutta epäilemättä hyvää.

Elokuun tunnelmassa on jotakin tosi kaunista. Valo on pehmeää ja lämpö lempeää. Ilmassa tuoksuu sadonkorjuun aika. Alkaa tehdä mieli polttaa jo kynttilöitä. Arki palaa uomilleen, perjantait tuntuvat perjantailta. Nautitaan kesän viimeisistä säteistä ja tummuvista illoista!

Ps. Tätä juttua kirjoittaessa tuli tuijoteltua tuota likööri-sanaa ihan uusin silmin. Siinähän on hauskasti mukana sana Kööri – sepäs olisi hauska suomalainen juoman nimi, tehty yhdessä nautittavaksi! Saa käyttää, kun palkkiosta sovitaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *